Obvinili kňaza za zneužívanie detí v Dominikánskej republike a Poľsku

NETKY.SK • 18 Február 2014, 18:28 • 2 min
Obvinili kňaza za zneužívanie detí v Dominikánskej republike a Poľsku

VARŠAVA - Prokuratúra v Poľsku obvinila katolíckeho kňaza v štyroch prípadoch sexuálneho zneužitia detí v Poľsku i v Dominikánskej republike, kde pracoval na jednej odľahlej vidieckej farnosti.

slovakia

left justify in out

Kňaz pôsobil v Dominikánskej republike do mája minulého roka, keď ho zbavili funkcie po tom, ako sa miestni obyvatelia sťažovali, že zneužíval miništrantov. V súčasnosti sa nachádza vo vyšetrovacej väzbe v Poľsku.
      

"Dve obvinenia sa týkajú jeho pôsobenia v Dominikánskej republike, pričom poškodení sú tamojší občania, a dve sa týkajú pôsobenia v Poľsku, v tomto prípade sú poškodenými Poliaci," konštatoval hovorca prokuratúry Przemyslaw Nowak.
      

Vlani stiahli z Dominikánskej republike iného katolíckeho duchovného z Poľska. Išlo o pápežského nuncia, arcibiskupa Josefa Wesolowského, ktorého taktiež vyšetrujú pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania detí. Tento kňaz je nezvestný a v súčasnosti sa po ňom úrady pátrajú.
      

Podľa poľských zákonov obvineného kňaza identifikovali len prvým menom a iniciálou priezviska ako Wojciecha G. V prípade preukázania viny mu hrozí trest väzenia do 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona