Obvinili dvoch mladíkov: Do Česka vyvážali extázu a dovážali marihuanu

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 09:35 • 2 min
Obvinili dvoch mladíkov: Do Česka vyvážali extázu a dovážali marihuanu

BRATISLAVA - Policajti národnej kriminálnej agentúry (NAKA) spolu s českými kolegami odhalili členov medzinárodnej organizovanej skupiny, ktorí obchodovali s drogami.

slovakia

left justify in out

V policajnej akcii pod krycím názvom Batman zadržali 25-ročného Igora D. zo Zvončína a 29-ročného Petra F. z Kalinova, ktorí mali nakupovať a vyvážať extázu zo Slovenska do Čiech. Tam zase nakupovali marihuanu, ktorú previezli domov na Slovensko. 
      

"Spolu s extázou marihuanu distribuovali na Slovensku, a to v Trnave a okolí. Na uskladnenie a distribúciu omamných a psychotropných látok používali prenajatý rodinný dom v Trnave," informovala TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Andrea Dobiášová. Podobným spôsobom podľa jej slov pracovali aj ich spoločníci v Česku. 
      

Polícia mužov zadržala ešte 20. mája na území oboch štátov. Na Slovensku policajti vykonali štyri domové prehliadky a dve prehliadky motorových vozidiel. "Ich výsledkom boli zaistené omamné a psychotropné látky, a to konkrétne 1800 gramov marihuany, čo predstavuje 3557 jednorazových dávok," priblížila hovorkyňa s tým, že ich hodnota na čiernom trhu by dosiahla sumu 15.000 až 20.000 eur. Policajti zadržali tiež 24 tabliet extázy, ktorých hodnota na čiernom trhu by predstavovala 240 až 280 eur. 
      

"Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil oboch mužov z drogovej trestnej činnosti, za čo im hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov," dodala hovorkyňa s tým, že mužov stíhajú väzobne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies