Obvinili desať bývalých srbských vojakov z vojnových zločinov

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 19:19 • 2 min
Obvinili desať bývalých srbských vojakov z vojnových zločinov

SARAJEVO - Bosnianska prokuratúra dnes obvinila z vojnových zločinov desiatich bývalých vojakov armády bosnianskych Srbov, ktorí mali počas vojny v 90. rokoch zavraždiť 20 civilistov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podozrivých zadržali vlani v decembri počas prvej spoločnej pátracej operácie Srbska a Bosny.
     

Srbsko zadržalo piatich a Bosna desiatich bývalých príslušníkov bosnianskosrbskej armády. Zatknutí mali v roku 1993 vytiahnuť 20 civilistov z vlaku, ktorý prechádzal cez bosniansku dedinu Štrpci, a následne ich zavraždili. Srbsko svojich zadržaných už obvinilo.
     

Bosnianska prokuratúra vo svojom vyhlásení uviedla, že obvinenia proti zadržaným sú výsledkom "intenzívnej a dobrej" spolupráce medzi oboma krajinami.
     

Srbsko počas vojny v rokoch 1992-1995 podporovalo armádu bosnianskych Srbov a dve desaťročia odmietalo obvinenia Bosny voči etnickým Srbom, ktorí sa ukrývali na jeho území.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona