Obvinila dvoch tínedžerov, ktorí mali olúpiť a zbiť dôchodkyňu

NETKY.SK • 24 Október 2015, 10:21 • 2 min
Obvinila dvoch tínedžerov, ktorí mali olúpiť a zbiť dôchodkyňu

SMOLNÍK - Z prečinov ublíženia na zdraví, porušovania domovej slobody a krádeže spáchaných formou spolupáchateľstva obvinila polícia dvoch tínedžerov zo Smolníka (okres Gelnica). Miestnu 87-ročnú dôchodkyňu mali v jej dome olúpiť o minimálne 15 eur, mobilný telefón a svietidlo. Ešte predtým ju údajne fyzicky napadli.

slovakia

left justify in out

Útočníci vnikli v utorok (20.10.) skoro ráno cez neuzamknuté dvere do domu staršej ženy, ktorá v tom čase ešte spala. „Keď sa zobudila na hluk a páchateľov okríkla, mali ju biť po tvári aj inde po tele. Dôchodkyňa okrem iných zranení utrpela aj otras mozgu a zlomeninu nosových kostí, z ktorých sa podľa predbežnej lekárskej správy bude liečiť minimálne štyri týždne. Okrem ujmy na zdraví spôsobili poškodenej žene aj škodu na ukradnutých veciach minimálne vo výške 80 eur,“ uviedla k prípadu polícia.

 

Muži zákona údajných útočníkov zakrátko vypátrali. Ide o dvoch Smolníčanov vo veku 17 a 18 rokov. Starší bol už v minulosti súdne trestaný. „Sudca v piatok (23.10.) akceptoval podnet vyšetrovateľa Policajného zboru (PZ) a návrh prokurátora na vzatie obvinených do väzby. Za tieto skutky hrozí páchateľom trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies