Obvinených z vraždy taxikára vzali do väzby: Čin si dôkladne naplánovali!

NETKY.SK • 18 December 2013, 14:17 • 2 min
Obvinených z vraždy taxikára vzali do väzby: Čin si dôkladne naplánovali!

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a vzal do väzby troch mladíkov, obvinených z úkladnej vraždy 47-ročného taxikára Ivana V. z Liptovského Mikuláša.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože obhajcovia obvinených podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Na neverejnom zasadnutí obvinení využili svoje právo a nevypovedali. Súdne konanie sledovali aj rodiča mladistvých a splnomocnený zástupca Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Policajná Národná kriminálna agentúra v tomto prípade obvinila 17-ročných gymnazistov Andreja P. a Alexandra M. a ich 18-ročného kamaráta, študenta strednej stavebnej školy Ondreja D. Kladie im za vinu obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v spolupáchateľstve. Sudca vyhovel prokurátorovi, ktorý požadoval väzbu z dôvodov, že obvinení by mohli ujsť a skrývať sa, pôsobiť na svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie. U mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu. 

Podľa dostupných informácií sa trio mladíkov na vražedný útok vopred uvážene pripravovalo. Rozhodli sa prepadnúť taxikára so zámerom získať majetkový prospech. Vypracovali si dokonca písomný plán s konkrétnym rozdelením úloh. Na usmrtenie obete si zabezpečili kuchynské nože, pripravili plachtu na zabalenie mŕtveho, kanister s benzínom na podpálenie vozidla so zavraždeným. Pre seba pripravili náhradné oblečenie, obutie a rukavice. Takto pripravení a so skrytými zbraňami prišli 14. decembra večer na hlavnú autobusovú stanicu v Liptovskom Mikuláši, kde si vytypovali taxikára Ivana s vozidlom Škoda Octavia. Po 22. hodine ho požiadali, aby ich odviezol do chatovej oblasti Košariská pri obci Dúbrava. Tam mu kázali skončiť jazdu a keď sa taxikár začal s vozidlom otáčať, Alexander M. a Andrej P. zo zadných sedadiel ho začali nožmi bodať do krku a tváre. Keď sa taxikár začal brániť, Ondrej P. sediaci na prednom sedadle vytiahol kľúče zo spínacej skrinky a taxikára bodol dva razy do brucha. Pretože vtedy prichádzalo iné auto, trojica násilníkov z miesta činu ušla. Taxikár utrpel rôzne bodnorezné zranenia, na následky ktorých podľahol na mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies