Obvinených policajtov NAKA vzal súd do väzby

NETKY.SK • 4 Október 2013, 18:06 • 2 min
Obvinených policajtov NAKA vzal súd do väzby

BRATISLAVA - Obvinených policajtov, ktorí podľa inšpekcie ministerstva vnútra pýtali od svedka 150-tisíc eur, vzal súd do väzby.

slovakia

left justify in out

"Okresný súd Malacky vzal do väzby obvinených z dôvodov útekovej a kolúznej väzby," povedal agentúre SITA hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Ako dodal, obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra obvinil dvoch policajtov z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) za obzvlášť závažný zločin nátlaku v súbehu s obzvlášť závažným zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Dvojica údajne pýtala 150-tisíc eur od svedka, ktorý svedčil vo viacerých trestných konaniach vedených na Národnej kriminálnej agentúre. "Využívali najmä jeho obavu o vlastnú bezpečnosť, ktorú v ňom ďalej rozvíjali a podporovali," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Svedok najprv odovzdal päťtisíc eur jednému z obvinených policajtov. Potom však od neho pýtali doplatenie žiadanej sumy. No hneď po prebratí ďalšej časti, konkrétne 20-tisíc eur, oboch zadržali. „Podnet na prešetrenie prípadu išiel priamo z Národnej kriminálnej agentúry. V súčasnosti už pracujeme na prepustení policajtov zo služobného pomeru za hrubé porušenie služobnej prísahy,“ vyjadril sa policajný prezident Tibor Gašpar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona