Obvinený z výbuchu zo zápasu na Pasienkoch tvrdí, že je nevinný

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 12:48 • 2 min
Obvinený z výbuchu zo zápasu na Pasienkoch tvrdí, že je nevinný

BRATISLAVA - Fanúšik bratislavského Slovana Tomáš P., ktorý je obvinený z toho, že vlani v auguste hodil počas zápasu 6. kola futbalovej Corgoň ligy medzi ružomberských fanúšikov silný delobuch, vo štvrtok na Okresnom súde Bratislava III tvrdil, že je nevinný.

slovakia

left justify in out

Výbuch profesionálnej pyrotechniky Delová rada 75 mm vtedy zranil deväť ľudí, vrátane dvoch detí. 
     

"Zbadal som, ako dvaja chalani stáli vedľa seba a jeden z nich hodil delobuch, videl som, ako letí a prská. Potom nastal výbuch," povedal vo štvrtok na pojednávaní Okresného súdu Bratislava III Tomáš P. Ešte vlani v novembri pritom na polícii tvrdil, že zapálenú delovú ranu mu niekto dal ruky a on ju hodil do sektora ružomberských fanúšikov. Vtedy vraj nevedel, čo to je. Obžalovaný, ktorý mal v čase incidentu len 20 rokov, vo štvrtok na súde tvrdil, že v novembri nehovoril pravdu. K činu sa vraj priznal len preto, aby zapadol do istej partie fanúšikov a mohol s nimi ísť na zápasy v zahraničí. Vraj počul, že ak sa k tomu prizná niekto, kto ešte nebol trestaný, dostane len podmienečný trest. 
     

Súd okrem obžalovaného, ktorý môže ísť za všeobecné ohrozenie do väzenia na desať až 15 rokov, vypočul aj sedem poškodených. Viacerí z nich skončili v nemocnici pre problémy so sluchom, jeden má trvalé následky. Slabo počuje, na jedno ucho takmer vôbec. "Boli tam výbuchy, krik, plač, mala som tam dve deti. Jedno mi plakalo, že ho bolí hlava, druhé, že ho bolí bruško," povedala na súde ich matka. Deti vo veku 13 a deväť rokov chcela zobrať na výlet, nakoniec obe strávili takmer tri dni v nemocnici, avšak neutrpeli vážnejšie zranenia. Matka tvrdila, že sedeli ďalej od jadra ružomberských fanúšikov. 
     

Incident sa stal 18. augusta 2013 na nerizikovom futbalovom stretnutí medzi Slovanom Bratislava a MFK Ružomberok na bratislavských Pasienkoch. Výbuch v sektore ružomberských fanúšikov rozmetal dve plastové sedadlá a zranil niekoľko ľudí. Tomáša P. stíhajú od novembra minulého roku, istý čas strávil vo vyšetrovacej väzbe. Pojednávanie bude pokračovať v októbri výsluchmi ďalších svedkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies