Obvinený z vraždy policajta zostáva za mrežami

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 16:37 • 2 min
Obvinený z vraždy policajta zostáva za mrežami

TRNAVA - Muž obvinený z vraždy policajta a pokusu o vraždu policajtky zostáva za mrežami. Krajský súd v Trnave dnes na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť Milana Sz. proti uzneseniu o vzatí do väzby.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa súdu Viktória Pagáčová.

 

Milan Sz. zastrelil policajta Petra Opaleka v polovici júna pri bežnej policajnej kontrole v obci Boleráz v okrese Trnava. Vodičovi auta Opel Zafira dychovou skúškou namerali 1,38 promile alkoholu v krvi. Následne sa strhla prestrelka, počas ktorej bol 34-ročný policajt zasiahnutý dvoma ranami do hrudníka, na následky zranení zomrel. Pri prestrelke bola aj jeho kolegyňa, tá vyviazla bez zranení. Strelec z miesta nehody ušiel, niekoľko hodín po čine sa vzdal policajtom v mieste trvalého bydliska v Podunajských Biskupiciach. 

 

Vyšetrovateľ ho obvinil pre obzvlášť závažný zločin vraždy a pre pokus o vraždu, za čo mu hrozí až doživotie za mrežami. "Odňatím slobody na 20 až 25 rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa páchateľ potrestá, ak spácha zločin vraždy na dvoch osobách alebo na chránenej osobe. Chránenou osobou je aj verejný činiteľ, v tomto prípade príslušník ozbrojených síl,“ povedala hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies