Obvinený z pokusu o vraždu v Rovinke zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 15:29 • 2 min
Obvinený z pokusu o vraždu v Rovinke zostáva vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes nevyhovel žiadosti o prepustenie z väzby 36-ročného Rastislava Z. z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Muža s ďalšími dvoma členmi skupiny podsvetia tzv. sýkorovcov stíhajú za pokus úkladnej vraždy podnikateľa z Rovinky z marca 2011. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený sa vyjadrí v zákonnej lehote troch dní.


Policajná Národná kriminálna agentúra v tomto prípade obvinila aj bosa bratislavskej podskupiny sýkorovcov Ladislava Bališa zvaného Dlhý Laco a jeho kamaráta Richarda Šulku, prezývaného Riki. Podľa polície trojica spáchala pokus o vraždu podnikateľa na objednávku doposiaľ neznámej osoby. Pokus o vraždu sa stal na benzínovom čerpadle v Rovinke. Rastislav Z. nebol príslušníkom „sýkoriek“ a na akcii sa podieľal ako vodič motorového vozidla. 


V máji tohto roku Najvyšší súd SR potvrdil prvostupňový trest 25 rokov väzenia pre Bališa i Šulku. Bališa a jeho spoločníkov odsúdili za zločin založenia zločineckej skupiny, prípravy vraždy Martina Hrabárika a iné trestné činy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies