Obvinený vrah poslankyne Coxovej na súde provokoval vyhlásením

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 13:29 • 2 min
Obvinený vrah poslankyne Coxovej na súde provokoval vyhlásením

LONDÝN - Obvinený vrah britskej poslankyne Jo Coxovej, Thomas Mair, sa dnes prvýkrát postavil pred súd v Londýne a predstavil sa menom "Smrť zradcom, slobodu Británii".

slovakia

left justify in out

Mair (52) dal toto provokačné vyhlásenie na londýnskom westminsterskom súde, kam ho predviedli v súvislosti s prípadom zavraždenia 41-ročnej Coxovej zo štvrtka 16. júna.


Maira v noci nadnes obvinili z vraždy, spôsobenia ťažkého ublíženia na zdraví a z trestných činov spáchaných strelnou zbraňou, pripomenula tlačová agentúra AP.


Vražda Coxovej zastavila v Británii kampaň pred referendom o ďalšom členstve krajiny v Európskej únii, ktoré sa bude konať 23. júna.


Coxová bola poslankyňou za Labouristickú stranu, presadzovala lepšie zaobchádzanie so sýrskymi detskými utečencami a agitovala za zotrvanie Británie v EÚ.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies