Obvinený v kauze sýkorovcov leží vo vážnom stave vo väzenskej nemocnici

NETKY.SK • 18 August 2011, 12:45 • 2 min
Obvinený v kauze sýkorovcov leží vo vážnom stave vo väzenskej nemocnici

Obvinený v kauze sýkorovcov leží vo vážnom stave vo väzenskej nemocnici

slovakia

left justify in out

img

Pred sudcov Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku sa dnes postavili obvinení v kauze sýkorovského gangu. V prípade bolo pôvodne obvinených 11 mužov. Jeden z nich - Martin B. je na úteku, Róbert B. vo väzení spáchal samovraždu a jeho brat a spoluobvinený Alexander B. je v súčasnosti hospitalizovaný vo vážnom stave vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Súd rozhodne o tom, či bude vylúčený na samostatné konanie.
      Zdravotný stav Alexandra B. je natoľko vážny, že podľa správy z väzenskej nemocnice ho nemôžu navštíviť príbuzní ani advokát. Alexandra B. previezli do nemocnice 12. augusta po tom, čo jeho brat Róbert B. spáchal 11. augusta v ilavskej väznici samovraždu. Na dnešné verejné zasadnutie predviedli z väzby sedem obvinených. Štefan Z., ktorý je stíhaný na slobode, na súd prišiel. Verejné zasadnutie sa začalo za zvýšených bezpečnostných opatrení.
      Vo februári 2009 policajti pri akcii zadržali 10 údajných členov sýkorovského gangu. Jedenásty, ktorý má byť jedným z bossov zločineckej skupiny, unikol a dodnes sa ho nepodarilo vypátrať. Na Martina B. je vydaný medzinárodný zatykač. Všetkých zadržaných okrem jedného vzali do väzby. Obžaloba je podaná za 16 skutkov, z toho 12 spáchaných zločineckou skupinou. Väčšine obžalovaných hrozia tresty odňatia slobody od 20 do 25 rokov väzenia alebo na doživotie. Obvinení sú stíhaní za zosnovanie zločineckej skupiny, vydieračský únos, hrubý nátlak, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné trestné činy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies