Obvinený Putin popiera, že si privlastnil prsteň za Super Bowl

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 11:17 • 2 min
Obvinený Putin popiera, že si privlastnil prsteň za Super Bowl

LONDÝN - Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin odmieta tvrdenia, že prsteň pre víťaza Super Bowlu v americkom futbale, ktorý vystavuje v Kremli, nenadobudol celkom čestným spôsobom.

slovakia

left justify in out

Majiteľ klubu NFL New England Patriots Robert Kraft vyhlásil, že Putin si ho privlastnil počas návštevy delegácie amerických podnikateľov v Petrohrade v roku 2005. "Ukázal som mu prsteň. Navliekol si ho na prst a povedal: 'S tým by som mohol niekoho aj zabiť'. Odstúpil som od neho, on si vložil prsteň do vrecka a odkráčal v sprievode troch chlapcov z KGB," spomínal Kraft na stretnutie s Putinom. Pravdu o tom, ako prišiel o vzácny prsteň vykladaný diamantmi v hodnote 25-tisíc dolárov, si nechal pre seba. Americká administratíva ho požiadala, aby v záujme zachovania dobrých vzťahov s Ruskom rozširoval verziu o dare. Ruská strana na nej stále trvá.

"V roku 2005 som stál za chrbtom pána prezidenta a na vlastné oči som videl, ako mu prsteň darovali. Všetky tie reči o nátlaku a krádeži sú témou pre psychoanalytika," uviedol Pustinov hovorca Dmitrij Peškov počas návštevy Londýne, kde padla aj otázka smerujúca k tejto téme. "Dokážem pochopiť, že tento džentlmen stále cíti nesmiernu bolesť zo straty. Prezident je ochotný poslať mu do daru iný prsteň, kúpi ho z vlastných peňazí," dodal Peškov. 

Kraft má ešte dva prstene, jeho tím vyhral Super Bowl celkovo trikrát (2001, 2003, 2004).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies