Obvinený Peter Kovařík vyzval prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknuté uznesenie

NETKY.SK • 29 August 2021, 11:30 • 2 min
Obvinený Peter Kovařík vyzval prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknuté uznesenie

BRATISLAVA - Šéf polície tvrdí, že obvinenie voči jeho osobe je pokusom zdiskreditovať ho.

slovakia

left justify in out

Policajný prezident Peter Kovařík vyzýva prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknutie dokumentu o vznesení jeho obvinenia na verejnosť. Tvrdí, že ide o snahu diskreditovať ho. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

 

Kovařík poukázal na to, že uznesenie nikomu neodovzdal, nekopíroval a nezverejnil. "Vyzývam príslušné orgány prokuratúry, aby dali z úradnej povinnosti pokyn za začatie trestného stíhania vo veci pre trestný čin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa," povedal.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Policajný prezident obvinenia odmieta! Tvrdí, že prokurátori sú zaujatí

 

Zdôraznil, že spájanie jeho osoby s tvrdením prokurátora, že "Kovaříkov cieľ bol vyzradiť informácie nepovolaným osobám", je lživé a ničím nepreukázané. Policajný prezident zároveň zverejnil odôvodnenie jeho sťažnosti voči vznesenému obvineniu.

 

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. augusta) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

 

Zmariť mal prebiehajúci zásah zadržiavania a vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík obvinenie odmieta.

 

Mohlo by vás zaujímať: Šéf polície Kovařík čelí trestnému stíhaniu! Generálna prokuratúra ho obvinila z viacerých skutkov

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona