Obvinený Marek Trajter je už na Slovensku

NETKY.SK • 18 September 2013, 17:15 • 2 min
Obvinený Marek Trajter je už na Slovensku

BRATISLAVA – Obvinený Marek Trajter, ktorého podľa portálu topky.sk dnes ráno deportovali zo Seychel, je už na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Marek T. sa nachádza už na území Slovenskej republiky a bude v zákonnej lehote predvedený pred sudcu Špecializovaného trestného súdu," oznámila hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Portál topky.sk pripomenul, že na Mareka Trajter bol vydaný medzinárodný zatykač v súvislosti s objednávkou vraždy Romana Deáka. Portál sa s novými informáciami v prípade odvolal na seychelské médiá. Tie sa vyhostením slovenského „utečenca“ posledný týždeň podrobne zaoberali a špekulovali aj o jeho legálnosti. „Marek T. bol dnes ráno súkromným lietadlom deportovaný zo Seychel,“ napísal miestny denník Today in Seychelles na svojej facebookovskej stránke. Miestne úrady sa Slováka pokúšali vyhostiť už v máji tohto roku, keď sa im ho síce podarilo dostať na palubu lietadla komerčnej linky, no odletelo bez neho. Marek Trajter sa totiž podľa portálu deportácii bránil zubami nechtami a tvrdil, že ľudí, ktorí ho nesú do lietadla, nepozná, letenku si nekúpil a nikam nepôjde. Podobný scenár sa podľa seychelských médií zopakoval aj minulú sobotu 14. septembra, keď podnikateľa opäť chceli naložiť do lietadla a on sa opäť ubránil. Do tretice sa im ho však predsa podarilo deportovať dnes ráno, avšak nie komerčnou linkou, ale súkromným lietadlom.

Mareka Trajtera obvinili v apríli po vyše 13 rokoch od vraždy Romana Deáka, informoval tento mesiac denník Nový Čas. Keď ho policajti v jeho vile pri bratislavskom Slavíne nenašli, sudca na neho vydal zatykač. O pár dní nato Mareka Trajtera dolapili na Seychelách. Vyšetrovateľ tvrdí, že Marek Trajter si objednal likvidáciu Romana Deáka a zaplatil za ňu Róbertovi Lališovi alias Kýblovi, šéfovi skupiny sýkorovcov. Deáka zavraždili v októbri 1999.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies