Obvinený Kotlebov poslanec Medvecký sa vzdal poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 11:13 • 2 min
Obvinený Kotlebov poslanec Medvecký sa vzdal poslaneckého mandátu

BRATISLAVA – Dnes si mal prevziať Andrej Medvecký z Kotlebovej strany Ľudová Strana – Naše Slovensko poslanecký mandát. Avšak nestane sa tak.

slovakia

left justify in out

Včera stál pred súdom za výtržníctvo a ublíženie na zdraví. Šéf žilinského klubu ĽS-NS Medvecký mal spolu so svojím bratom Jozefom zbiť muža tmavej pleti z Dominikánskej republiky.

 

Podľa televízie Markíza sa Andrej Medvecký dnes vzdal poslaneckého mandátu.

 

Napadnutie muža z Dominikánskej republiky

 

Okresný súd v Námestove včera odročil hlavné pojednávanie s obžalovaným novozvoleným poslancom za Ľudovú stranu - Naše Slovensko Andrejom Medveckým na 12. mája. Andrej Medvecký s bratom Jozefom Medveckým sú obžalovaní z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Zbitý Lenny Cruz z Dominikánskej republiky žiada za ujmu na zdraví odškodné 10-tisíc eur, bratia Andrej a Jozef Medveckí však vinu popierajú.

 

Incident sa podľa obžaloby stal 1. novembra 2014 pred podnikom Imperia v Námestove. Podľa očitých svedkov práve Andrej Medvecký inicioval napadnutie Lennyho Cruza. Po výkrikoch: „Zabite toho negra, nemá tu čo robiť. Toto je tvoj koniec!“ si naňho kľakol a bil ho päsťami. Zároveň Jozef Medvecký kopal Lennyho do brucha a hlavy. Lenny Cruz sa po tejto bitke musel liečiť 30 dní a ako uviedol, prišiel aj o prácu v Rakúsku. Obžalovaní Andrej aj Jozef M. tvrdia, že k žiadnej bitke nedošlo a sú nevinní. Dokonca pred súdom povedali, že „ľudí inej farby majú veľmi radi a vychádzajú s nimi až moc dobre, pretože aj to sú ľudia“.

 

Očakávalo sa, že súd by už včera mohol vyniesť rozsudok. Samosudkyňa stihla vypočuť všetkých svedkov okrem jedného, ktorý na pojednávanie neprišiel. Prokurátor navrhol prečítať jeho výpoveď z prípravného konania. Obhajoba však žiadala svedka predviesť a vypočuť, súd preto pojednávanie odročil.

 

Prokurátor zatiaľ nevedel špecifikovať, aký trest obžalovaným hrozí. Ako ale upozornil, obžalovaný Andrej Medvecký je v podmienke za šoférovanie pod vplyvom alkoholu.

 

Lenny Cruz pochádza z Dominikánskej republiky a pracuje a žije v Rakúsku so Slovenskou z Hornej Oravy. V Suchej Hore boli v novembri 2014 navštíviť rodičov partnerky a v Námestove sa boli zabaviť na diskotéke. Práve v obci Suchá Hora, odkiaľ Lennyho partnerka pochádza, vyhrala v sobotňajších voľbách Ľudová strana - Naše Slovensko a jej žilinský krajský predseda, obžalovaný Andrej Medvecký bol zvolený za poslanca Národnej rady SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona