Obvinením voči hercovi Kevinovi Spaceymu sa zaoberá už aj prokuratúra v Los Angeles

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 12:00 • 2 min
Obvinením voči hercovi Kevinovi Spaceymu sa zaoberá už aj prokuratúra v Los Angeles

LOS ANGELES - Prokuratúra v americkom Los Angeles preveruje obvinenie zo sexuálneho napadnutia vznesené voči americkému hercovi Kevinovi Spaceymu.

slovakia

left justify in out

Polícia predložila dôkazy o incidente s mužom, ktorý Spaceyho obvinil zo sexuálneho napadnutia v západnom Hollywoode z roku 1992. Hovorca 58-ročného herca sa k tejto záležitosti odmietol vyjadriť.

 

Úrad šerifa v Los Angeles sa prípadom oscarového herca začal zaoberať vlani v decembri. Dôkazy na okresnú prokuratúru v Los Angeles predložil na posúdenie začiatkom apríla. Podrobnosti k danému prípadu nie sú známe.

 

V uplynulých mesiacoch sa na adresu tohto herca a producenta vznieslo viac než 30 obvinení zo sexuálneho obťažovania či nevhodného správania.

 

Herec Spacey sa dostal do rastúcej krízy okolo sexuálneho obťažovania v Hollywoode po tom, ako ho herec Anthony Rapp obvinil, že mu dával sexuálne návrhy ešte v roku 1986, keď mal Rapp 14 rokov a Spacey 26. Spacey reagoval, že sa na incident nepamätá, no ospravedlňuje sa, ak sa takéhoto správania "pod vplyvom alkoholu" dopustil.

 

Londýnska Metropolitná polícia vlani v novembri informovala, že prešetruje tri obvinenia zo sexuálneho napadnutia.

Už 20 "osobných obvinení" z nevhodného správania, ktorého aktérom mal byť americký herec Kevin Spacey, dostalo aj londýnske divadlo Old Vic. Spacey bol v rokoch 2004-15 umeleckým riaditeľom tejto inštitúcie.

 

V dôsledku škandálu prišiel tento známy herec o prácu v mnohých projektoch či o pôsobenie v niektorých orgánoch. Odvolali ho napríklad z nakrúcania seriálu spoločnosti Netflix House of Cards (Dom z kariet) či thrilleru Všetky prachy sveta (All the Money in the World).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona