Obvinenie voči prokurátorovi Špirkovi zrušili, postupne mu vracajú spisy

NETKY.SK • 22 August 2016, 18:24 • 2 min
Obvinenie voči prokurátorovi Špirkovi zrušili, postupne mu vracajú spisy

BRATISLAVA - Prokurátorovi Vasiľovi Špirkovi postupne vracajú spisy, ktoré preveroval Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR. Pre agentúru SITA to povedala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

Generálna prokuratúra SR v stredu 17. augusta vyhovela sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka a zrušila voči nemu uznesenie o vznesení obvinenia zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. Ako na brífingu informoval generálny prokurátor Jaromír Čižnár, dôvody tohto kroku sú dva. Jednak podľa neho nebolo uznesenie dostatočne odôvodnené a tým preskúmateľné. Druhým dôvodom bolo, že uznesenie bolo vydané predčasne. Trestné stíhanie podľa Čižnára v prípade stále trvá.


Obvinenie Špirka sa týkalo jeho postupu pri výsluchu Ľuboša V., ktorý bol odsúdený za daňové podvody, a vypovedal o podozreniach voči iným osobám. Následne podal trestné oznámenie z dôvodu, že pri tom nebol prítomný jeho advokát.


Špirko okrem iného dozoruje vyšetrovanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka – konkrétne, či to, akým spôsobom kúpil podiel vo firme B. A. Haus od Ladislava Bašternáka, nebolo trestným činom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies