Obvinenia za pád mosta v Kurimanoch zatiaľ nepadli, čaká sa na posudky

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 15:40 • 2 min
Obvinenia za pád mosta v Kurimanoch zatiaľ nepadli, čaká sa na posudky

BRATISLAVA - Počas vyšetrovania pádu rozostavaného mosta pri Kurimanoch, pri ktorej vlani 2. novembra zahynuli štyria ľudia, neboli doposiaľ získané dôkazy, ktoré by odôvodňovali záver, že trestný čin spáchala určitá osoba.

slovakia

left justify in out

Polícia totiž svoju činnosť skončila a stále čaká na znalecký posudok z Ústavu súdneho inžinierstva v Žiline, ktorý by mal byť hotový do konca augusta 2013. V parlamente to dnes vyhlásil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v odpovedi na otázku Pavla Zajaca (KDH), ktorého zaujímalo, aké sú výsledky vyšetrovania.

Zajacovi sa však nepozdáva, že od tragédie prešlo už takmer osem mesiacov a výsledky sa zatiaľ nedostavili. Zároveň chcel vedieť, či by nemala byť z prípadu vyvodená politická zodpovednosť. "Ak nie sú známe závery vyšetrovania, takéto úvahy sú predčasné. Ja si pamätám len jedného človeka, ktorý chcel šetriť a pri šetrení sa môžu stať chyby. Ja nebudem povrchný a vynášať jednoduché súdy. Vyšetrovanie trestného činu nie sú preteky Formuly 1. Neplatí, že čím rýchlejšie je niečo vyšetrené, tým lepšie," odkázal Zajacovi Kaliňák.

Rozostavaný most pri Kurimanoch sa zrútil 2. novembra 2012. Nešťastie si vyžiadalo život štyroch ľudí, ďalší deviati utrpeli zranenia. Po tragédii sa zastavili stavebné práce na celom diaľničnom úseku z Jánoviec po Jablonov. Tie sa s výnimkou samotného mosta v Kurimanoch obnovili 6. decembra 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies