Obvinenia USA na adresu Ruska sú ako žart v štýle Jima Carreyho, uviedol ruský rezort zahraničia

NETKY.SK • 26 Február 2018, 07:04 • 2 min
Obvinenia USA na adresu Ruska sú ako žart v štýle Jima Carreyho, uviedol ruský rezort zahraničia

MOSKVA - Nedávne obvinenie 13 ruských občanov z pokusu ovplyvniť prezidentské voľby v Spojených štátoch je natoľko smiešne, že by mohlo byť výtvorom profesionálneho komika.

slovakia

left justify in out

Povedala to v nedeľu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová, ktorej vyjadrenie priniesla agentúra AP.

Podľa citátu prevzatého z ruskej štátnej tlačovej agentúry TASS Zacharovová "niekedy nadobúda dojem, že za týmito americkými rozhodnutiami a vyhláseniami je niekto z tamojších populárnych komikov, možno Jim Carrey".

 

"Je naozaj veľmi smiešne obviniť z ovplyvňovania amerických volieb 13 Rusov z legálne existujúcej spoločnosti a vážne o tom hovoriť ako o dôkaze," dodala hovorkyňa v rámci talkšou štátnej televíznej stanice Rossija 1. Americká Veľká porota vzniesla minulý týždeň voči 13 občanom Ruska a trom ruským subjektom obvinenia zo zasahovania do politického procesu v USA.

 

Obvinení sa mali dopustiť sprisahania, počítačového a bankového podvodu a krádeže identity s priťažujúcimi okolnosťami. S páchaním týchto skutkov údajne začali už v roku 2014, teda zhruba dva roky pred prezidentskými voľbami v USA konanými v novembri 2016.

 

Medzi obvinenými je aj ruský oligarcha Jevgenij Prigožin, známy pod prezývkou "Putinov kuchár", ktorý údajne financoval šírenie propagandy a dezinformácií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies