Obvinenia padli na štatutárov Vodohospodárskej výstavby ešte spred privatizácie Slovenských elektrární

NETKY.SK • 15 Október 2015, 10:55 • 2 min
Obvinenia padli na štatutárov Vodohospodárskej výstavby ešte spred privatizácie Slovenských elektrární

BRATISLAVA - Doterajšie obvinenia v súvislosti s vyšetrovaním v Slovenských elektrárňach (SE), ktoré začala polícia v lete minulého roka, sa týkajú manažérov pôsobiacich ešte pred privatizáciou Slovenských elektrární (SE). Informovala o tom dnes polícia.

slovakia

left justify in out

"Ide o zástupcov štatutárnych orgánov Vodohospodárskej výstavby š. p. z obdobia pred privatizáciou Slovenských elektrární, a. s.," informovalo dnes oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie ďalšie informácie polícia v súčasnosti neposkytuje. Vo vyšetrovaní naďalej prebieha prípravné konanie. "V jednom prípade je vznesené obvinenie voči piatim osobám pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom," uviedla v stredu (14.10.) hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Baloghová.

 

V druhom prípade sa podľa jej informácií vedie trestné stíhanie pre trestný zločin skresľovanie údajov obchodnej a hospodárskej evidencie. "Doposiaľ nebolo v danej veci vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe," doplnila. "Neboli sme informovaní o žiadnych obvineniach našich manažérov. Vieme o prebiehajúcom vyšetrovaní a poskytujeme polícii plnú súčinnosť a všetky informácie. Slovenské elektrárne vždy konali plne transparentne, v súlade s platnými právnymi normami a nariadeniami," uviedla v reakcii hovorkyňa SE Jana Burdová.

 

Polícia vlani v júli vykonala raziu v priestoroch Slovenských elektrární, ktorá súvisela s privatizáciou tohto podniku. Väčšinový 66-% podiel v SE získala v roku 2006 talianska spoločnosť Enel. Zvyšok vlastní Slovenská republika cez Fond národného majetku SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies