Obvinení z úkladnej vraždy podnikateľa z Nitry ostávajú za mrežami

NETKY.SK • 14 September 2016, 13:42 • 2 min
Obvinení z úkladnej vraždy podnikateľa z Nitry ostávajú za mrežami

BRATISLAVA – Dvojica obvinených z augustovej úkladnej vraždy nitrianskeho podnikateľa Dalibora P. - Miroslav Ž. a Štefan R. ostáva vo väzbe za mrežami.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes na svojom neverejnom zasadnutí senát Najvyššieho súdu (NS) SR. "Sťažnosť Miroslava Ž. a Štefana R. bola na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietnutá ako nedôvodná," informoval TASR Tlačový odbor NS SR.

 

Pôvodne sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, dvojicu zobral 31. augusta do väzby. Obaja sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Ide o spomínaný prípad vraždy nitrianskeho podnikateľa Dalibora P., ktorého zastrelili samopalom 26. augusta pred penziónom v Nitre.

 

Hoci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry navrhoval vzatie obvinených do väzby z dôvodu, aby nemohli utiecť alebo skrývať sa, a aby nemohli pokračovať v trestnej činnosti, sudca napokon akceptoval iba dôvody útekovej väzby.

 

"Nebudeme sa vyjadrovať v tomto štádiu konania. Podali si sťažnosť proti uzneseniu, ktorým boli vzatí do väzby," konštatoval v auguste advokát Michal Magdolen. O sťažnosti teda dnes rozhodol Najvyšší súd SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona