Obvinenej Judite Csörgöovej okresné predsedníctvo pozastavilo členstvo

NETKY.SK • 12 August 2016, 13:34 • 2 min
Obvinenej Judite Csörgöovej okresné predsedníctvo pozastavilo členstvo

BRATISLAVA – Okresné predsedníctvo koaličného subjektu Mostu-Híd v Dunajskej Strede pozastavilo členstvo v strane Judite Cs., ktorá je obvinená zo založenia zločineckej skupiny a krátenia dane pri výrobe nelegálnych cigariet spolu s mafiánskym gangom sátorovcov. Členstvo má podľa hovorcu strany Andrása Nagya pozastavené až do právoplatného rozhodnutia súdu.

slovakia

left justify in out

Judita Cs. je predsedníčka miestneho klubu Mosta-Híd v Gabčíkove. Na jej obvinenie upozornila novinárka Júlia Mikolášiková vo svojom blogu. Súd má rozhodnúť, či pôjde regionálna politička do väzby. Podľa vyšetrovateľa sa obvinená mala podieľať s ďalšími ľuďmi na nelegálnej výrobe cigariet v Orechovej Potôni. Štát tak mali v roku 2007 pripraviť na dani o takmer 18 miliónov slovenských korún (takmer 600.000 eur). Regionálnu političku zadržali pri policajnej akcii 2. augusta.

 

Mikolášiková na blogu píše, že obvinená mala byť s ďalšími ôsmimi osobami, medzi ktorými figurujú mená ako Zsolt Nagy alias Čonty, Kristián Kádár, František Zákál či expolicajt z elitného útvaru Boris Drevanák, činná pre zločineckú skupinu sátorovci. Gang mal páchať násilnú a ekonomickú trestnú činnosť na území Slovenska, aj Maďarska od roku 1999 až do roku 2010.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies