Obvineného z vraždy podnikateľa v Nitre prepustili z väzby

NETKY.SK • 31 Január 2017, 11:48 • 2 min
Obvineného z vraždy podnikateľa v Nitre prepustili z väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes prepustil ho z väzby Miroslava Ž., stíhaného v kauze úkladnej vraždy nitrianskeho podnikateľa Dalibora Palatického.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd. Dôvodom na prepustenie sú najmä zdravotné problémy obvineného.

 

Podnikateľa zavraždili v piatok 26. augusta 2016 predpoludním pred penziónom na Kláštornej ulici v Nitre. Zastrelili ho samopalom vzor 58. So 49-ročným Miroslavom Ž. je stíhaný aj 57-ročný Štefan R. z Nitry, ktorý mal strieľať. Do väzby ich sudca vzal 31. augusta. Proti väzbe podali obaja sťažnosť, ale Najvyšší súd SR im nevyhovel.

 

Obaja sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania v spolupáchateľstve. Hrozí im trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies