Obvineného vodiča tragickej havárie pri Lúčke ponechal súd zatiaľ na slobode

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 16:44 • 2 min
Obvineného vodiča tragickej havárie pri Lúčke ponechal súd zatiaľ na slobode

PREŠOV – Senát Krajského súdu v Prešove dnes zamietol sťažnosť prokurátora a rozhodol, že nie je potrebné, aby obvinený Slavomír A. bol počas vyšetrovania stíhaný väzobne. Stotožnil sa tak s rozhodnutím sudcu pre prípravné konanie na Okresnom súde v Prešove spred niekoľkých dní.

slovakia

left justify in out

Prokurátor svoj návrh na väzbu odôvodnil obavou z úteku obvineného mladíka. Ako informovala hovorkyňa súdov Prešovského kraja Ivana Petrufová, súd vychádzal pri rozhodovaní z toho, že v prípade nedbanlivostných trestných činov, zvlášť, keď obvinený vyjadril účinnú ľútosť, nie je potrebné väzobné stíhanie.

 

Mladý vodič auta je podľa policajného vyšetrovateľa vinný zo zločinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

 

Obvinený 18-ročný Slavomír A. s terénnym vozidlom havaroval v noci 1. apríla pri obci Lúčka v okrese Sabinov. V aute bolo deväť osôb. Havária si vyžiadala životy troch študentov gymnázia v Lipanoch.

 

Podľa policajného vyšetrovateľa k tragickej dopravnej nehode došlo na účelovej komunikácii v katastri obce Lúčka krátko po polnoci. Z doposiaľ nezistených príčin došlo počas jazdy k viacnásobnému prevráteniu džípu, ktorý potom zostal stáť na kolesách v trávnatom poraste vedľa cesty.

 

Na mieste nehody zomreli dvaja mladíci vo veku 17 a 18 rokov, 17-ročná dievčina skonala krátko po prevoze do nemocnice. V aute sa zranili piati spolucestujúci vo veku 17 až 19 rokov aj samotný obvinený.

 

Dychová skúška na alkohol bola u vodiča pozitívna s nameranou hodnotou 0,42 promile.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies