Obvineného rebela z FARC vydali do USA, čelí obvineniam z terorizmu

NETKY.SK • 22 November 2014, 10:41 • 2 min
Obvineného rebela z FARC vydali do USA, čelí obvineniam z terorizmu

WASHINGTON - Obvineného člena Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC) vydali do Spojených štátov, kde čelí obžalobe z bratia rukojemníkov a terorizmu. Podľa agentúry Reuters o tom v piatok informovalo americké ministerstvo spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Diega Alfonsa Navarreteho Beltrána obvinili v rámci obžaloby z roku 2011 spolu s 18 ďalšími členmi FARC. Jedného obvineného - Alexandra Beltrána Herreru - tento rok v októbri odsúdili na 27 rokov väzenia za jeho rolu v držaní troch Američanov ako rukojemníkov v kolumbijskej džungli.
      

Navarette Beltrán sa podľa prokuratúry tiež podieľal na zajatí Američanov, pričom použil škrtiace popruhy, reťaze, zámky a drôty, aby im zabránil v úniku, píše Reuters. Rukojemníkov sa podarilo zachrániť v roku 2008  
      

Začiatkom tohto týždňa marxistickí rebeli z FARC súhlasili s prepustením kolumbijského armádneho generála a štyroch ďalších ľudí, ktorých zajali počas uplynulých dvoch týždňov. Tento krok by mohol viesť k obnoveniu mierových rokovaní.
      

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos, ktorý v auguste tohto roka začal svoje druhé funkčné obdobie, si za cieľ svojho politického dedičstva stanovil ukončenie päť desaťročí trvajúceho konfliktu s FARC, ktorý pripravil o život viac než 200.000 ľudí a ďalšie milióny prinútil utiecť zo svojich domovov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies