Obvineného Norberta B. prepustil ŠTS zo zadržania na slobodu

NETKY.SK • 16 Január 2022, 16:08 • 2 min
Obvineného Norberta B. prepustil ŠTS zo zadržania na slobodu

PEZINOK – Obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta B. prepustili zo zadržania na slobodu. V nedeľu popoludní o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť. Rozhodovať bude Najvyšší súd (NS) SR. Informoval o tom obhajca Norberta B. Marek Para. „O pár dní bude rozhodovať NS SR, my sa ideme pripravovať na toto rozhodovanie,“ podotkol obhajca. Hovorí, že dôvody prepustenia jeho klienta zo zadržania súvisia s prieťahmi a nedodržaním lehôt. Norbert B. cestou do auta svojho advokáta na otázky novinárov neodpovedal.

 

img

 

„Väzobné stíhanie obvineného Ing. N. B. v tejto trestnej veci, v ktorej je stíhaný pre prečin a v ktorej boli zistené prieťahy, by predstavoval neoprávnený a neprípustný zásah do ústavou garantovaného práva na osobnú slobodu, keďže navrhované väzobné stíhanie by malo nasledovať bezprostredne po výkone väzby obvineného v inej zbiehajúcej trestnej veci, ktorá trvala vyše 19 mesiacov,“ informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.  NS SR by mal rozhodovať o sťažnosti prokurátora na verejnom zasadnutí 20. januára. Obvineného podnikateľa najskôr vo štvrtok (13. 1.) prepustili z väzby, kde bol približne rok a pol pre kauzu Dobytkár.

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho o pár hodín neskôr zadržala v súvislosti s kauzou Valčeky, respektíve Judáš. Norbert B. v nej má byť stíhaný za korupčnú trestnú činnosť. Kauza Valčeky sa podľa medializovaných informácií týka ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s fiktívnymi dodávkami ocele. Norbert B. čelí aj dvom obžalobám. Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár nariadil ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, na 25. februára. Obžaloba sa týka 13 osôb. Para uviedol, že by jeho klient mal byť na pojednávaní osobne prítomný. Prokurátor ÚŠP podal v decembri 2021 obžalobu na 11 osôb aj v kauze Očistec.

 

Možno vás zaujme: Kaliňák: Norbert B. je nevinný, lebo súd o jeho vine nerozhodol



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona