Obuvnícka firma v Snine prepustí 316 zamestnancom

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 15:17 • 2 min
Obuvnícka firma v Snine prepustí 316 zamestnancom

HUMENNÉ - Strata zamestnania hrozí 316 zamestnancom obuvníckej firmy Galand, s.r.o. so sídlom v Snine. Hromadné prepúšťanie spoločnosť nahlásila na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Humennom. Prebehne v mesiacoch máj až jún. Agentúre SITA to potvrdila riaditeľka úradu práce v Humennom Gabriela Karšková.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla riaditeľka, ohrozených je 167 zamestnancov v okrese Snina a 149 zamestnancov v okrese Bardejov. Materská firma je v Snine, v Bardejove bola zriadená prevádzka v priestoroch bývalého JAS-u. O prácu prídu najmä zamestnanci v profesiách zvrškár a obuvník. Hromadné prepúšťanie sa dotkne 266 žien. Ako hlavný dôvod hromadného prepúšťania uviedol zamestnávateľ nenaplnenie výrobných kapacít, čo spôsobil pokles objednávok od zákazníkov. 

Karšková doplnila, že v súvislosti s oznámeným hromadným prepúšťaním sa uskutočnilo dňa 30. apríla na úrade práce v Humennom stretnutie so zástupcami zamestnávateľa, na ktorom mu boli poskytnuté informácie o možnosti využitia informačno-poradenských služieb a nástrojov aktívnych opatrení na trhu práce pre zamestnancov dotknutých hromadným prepúšťaním. "So zamestnávateľom sme dohodli spôsob informovania zamestnancov o voľných pracovných miestach, o podmienkach evidencie na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny a o podmienkach poskytnutia dávky v nezamestnanosti,“ uviedla Karšková. Na rokovaní upozornil zamestnávateľ na skutočnosť, že aj naďalej prebiehajú obchodné rokovania, ktorých cieľom je umiestnenie prepustených zamestnancov u iných zamestnávateľov. 

Stanovisko konateľa firmy Galand Milana Kočana sa agentúre SITA nepodarilo získať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies