Obuv Partizánske zbankrotovala: Môže za to vlastník z Čiech

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 09:57 • 2 min
Obuv Partizánske zbankrotovala: Môže za to vlastník z Čiech

Legendárna Obuv Partizánske skončila v dôsledku zlého hospodárenia majiteľom z Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Obuv Partizánske vznikla v časoch socializmu s cieľom podporiť výrobu a predaj výrobkov z Partizánskeho. V časoch svojej najväčšej slávy mala takmer sto obchodov. Ani zmena režimu však obuv neohrozila, stále si držala svoje popredné postavenie v rámci slovenského trhu. V súčasnosti však ide do konkurzu vďaka českému podnikateľovi Michalovi Ulmáškovi a jeho spoločnosti Term.

 

Ulmášek vstúpil do spoločnosti pred jedenástimi rokmi, no už po dvoch rokoch začal mať problémy s jej financovaním. Posledný zisk vykázal koncom roka 2008, potom sa firma pohybovala už len v strate. Do problémov sa navyše dostala aj materská spoločnosť Term. Napokon sa po rade neúspechu rozhodli definitívne ukončiť všetky obchodné aktivity a ku koncu minulého roka zavreli aj posledných osem predajni Obuv Partizánske. Majetok firmy sa zlikviduje konkurzne.

 

Maloobchodný analytik Ľubomír Drahovský sa vyjadril, že: „V posledných rokoch prišlo na Slovensko množstvo najmä zahraničných reťazcov. Zahustili ponuku a tým sa priestor na podnikanie pre túto firmu veľmi zúžil. Vývoj na trhu však ukazuje, že spotrebiteľ o nič nepríde.”



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona