OBSE vyzýva Ankaru na zdržanlivosť

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 08:46 • 2 min
OBSE vyzýva Ankaru na zdržanlivosť

VIEDEŇ - Vedenie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) vyzýva tureckú vládu na zdržanlivosť a dodržiavanie ľudských práv pri vysporiadaní sa s následkami neúspešného pokusu o štátny prevrat, uviedla agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Všetci kompetentní musia dodržiavať pravidlá demokracie a právneho štátu a zabrániť akémukoľvek ďalšiemu krviprelievaniu," povedal nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier, ktorý momentálne organizácii predsedá.


"Princípy právneho štátu, demokracie, ľudských práv a slobody médií sa musia dodržiavať aj v pohnutých časoch," uviedol generálny tajomník OBSE Lamberto Zannier.


Podľa neoverených mediálnych správ sa na internete objavili viaceré videá, ktoré zobrazujú lynčovanie vojakov, zapojených do pokusu o prevrat. Agentúra DPA zatiaľ nezistila zdroj nahrávok a turecká vláda nepotvrdila ich autentickosť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona