OBSE opäť zmonitoruje dodržiavanie prímeria v Náhornom Karabachu

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 12:08 • 2 min
OBSE opäť zmonitoruje dodržiavanie prímeria v Náhornom Karabachu

BAKU - Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) bude v stredu monitorovať dodržiavanie prímeria pozdĺž kontaktnej línie zóny konfliktu v Náhornom Karabachu. Oznámilo to dnes azerbajdžanské ministerstvo obrany, ktorú cituje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"OBSE plánuje 8. júna vykonať ďalšie monitorovanie kontaktnej línie arménskych a azerbajdžanských vojakov v okrese Chodžavend," vyhlásil daný rezort, ktorý dnes obvinil arménske ozbrojené sily z porušovania prímeria, a to v 32 prípadoch za uplynulých 24 hodín v rozličných úsekoch predného bojového pásma.

 

Situácia na línii znepriatelených strán v Náhornom Karabachu sa prudko zhoršila v noci na 2. apríla. Po ostrých zrážkach ozbrojených síl pozdĺž celej línie sa začali obe strany obviňovať z porušovania prímeria. Na ukončení bojov v Náhornom Karabachu sa predstavitelia oboch strán dohodli 5. apríla.

 

Ministerstvá obrany Azerbajdžanu a Arménska vyhlásili prímerie ešte v ten istý deň. Odvtedy však napriek tomu prichádzajú správy o vzájomných prestrelkách na kontaktnej línii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies