Obsadenosť hotelov v Tatrách bola počas Veľkej Noci vyššia ako na Vianoce

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 08:46 • 2 min
Obsadenosť hotelov v Tatrách bola počas Veľkej Noci vyššia ako na Vianoce

VYSOKÉ TATRY - Veľká Noc vo Vysokých Tatrách patrí k posledným top termínom zimnej sezóny. Tá tohtoročná podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenky Maťašovskej potvrdila vysoký záujem dovolenkárov i jednodňových návštevníkov. „Horské strediská aj akvapark avizujú veľmi dobrú návštevnosť. V Tatrách prevládali Slováci,“ uviedla.

slovakia

left justify in out

Počasie v Tatrách počas Veľkej Noci síce zďaleka nepripomínalo sviatky jari, ale návštevnosť slovenských veľhôr to negatívne neovplyvnilo. Sviatočné voľné dni využili návštevníci najmä na lyžovačku, keďže snehu bolo na všetkých svahoch dostatok. Okrem väčších tatranských stredísk sa vďaka 30-centimetrovej snehovej nádielke opäť lyžovalo, napr. aj v Lopušnej doline.

 

Medzi návštevníkmi prevládali v Tatrách domáci Slováci, nasledovali susedia z Poľska. „Potešila nás aj Perinbaba, ktorá práve na Bielu sobotu prášila svojou povestnou perinou a na Štrbskom Plese padlo viac ako 30 centimetrov nového snehu. Vďaka tomu veľa ľudí ešte vytiahlo lyže, bežky a rozhodli sa tráviť sviatky jari športovo a na čerstvom vzduchu,“ dodala Maťašovská. Obsadenosť ubytovacích zariadení bola podľa nej porovnateľná s minulým rokom, avšak vyššia ako cez Vianoce.

 

Počas Veľkej Noci sa tak v Tatrách najmä lyžovalo, stredisko na Štrbskom Plese už tradične pripravilo karneval masiek. V nedeľu (5.4.) si tu zasúťažilo rekordne 269 maskovaných lyžiarov. „Najmladšia maska mala len tri roky a tá najstaršia 73. Za najoriginálnejšiu masku porota vybrala Šípkovú Ruženku,“ doplnila Maťašovská s tým, že ešte pozitívnejšie hodnotí Veľkú Noc popradský akvapark, kde návštevníci oddychovali v novootvorenom wellness centre.

 

Tatranci pri tohtoročnej snehovej nádielke a vývoji počasia očakávajú lyžovačku ešte aj v máji. „Dôležité je spomenúť, že napriek výborným podmienkam na svahoch ceny skipasov po sviatkoch konečne klesli na mimosezónnu úroveň,“ uzatvára Maťašovská.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies