Obsadenie Rooney Mary do filmu Pan vyvolalo protesty

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 12:10 • 2 min
Obsadenie Rooney Mary do filmu Pan vyvolalo protesty

LOS ANGELES - Obsadenie americkej herečky Rooney Mary do pripravovanej snímky o Petrovi Panovi vyvolalo protesty. Dôvodom je skutočnosť, že 28-ročná rodáčka z Bedfordu má vo filme s názvom Pan stvárniť indiánsku princeznú Tiger Lily.

slovakia

left justify in out

Nespokojnosť s jej obsadením mala za následok vznik online petície, ktorú podpísalo už viac než 4000 ľudí. Tí žiadajú, aby spoločnosť Warner Bros. prestala obsadzovať bielych hercov do úloh farebných. "Obsadenie Rooney Mary je obzvlášť hanebné, pretože ide o film pre deti. Hovoriť deťom, že ich vzory musia byť iba belosi, je neakceptovateľné," napísali v petícii. V snímke režiséra Joea Wrighta sa okrem Mary objavia tiež Hugh Jackman a Garrett Hedlund, ktorí stvárnia piráta Blackbearda a kapitána Hooka. V titulnej úlohe sa predstaví Levi Miller. Film má americkú premiéru naplánovanú na 17. júla 2015. 


Rooney Mara debutovala vo filme Tajomná legenda Krvavá Mary (2005). Následne sa objavila v snímkach ako Nočná mora z Elm Street (2010) alebo Sociálna sieť (2010). Preslávila sa ako hackerka Lisbeth Salander v snímke Muži, ktorí nenávidia ženy (2011), za ktorej stvárnenie si vyslúžila chválu kritikov a získala nominácie na Oscara i Zlatý glóbus. Vlani sa predstavila v psychologickej krimidráme Stevena Soderbergha Vedľajšie účinky, romantickom sci-fi Ona a krimidráme Ain't Them Bodies Saints. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies