Obsadenie plynového poľa v Sýrii si vyžiadalo 270 obetí

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 11:51 • 2 min
Obsadenie plynového poľa  v Sýrii si vyžiadalo 270 obetí

BEJRÚT - Štvrtkový útok na pole so zemným plynom pri sýrskom meste Homs zo strany militantnej skupiny Islamský štát si vyžiadalo 270 obetí najmä na strane vládnych síl prezidenta Baššára al-Asada.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v sobotu exilová Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv. Skupina so sídlom v Británii uviedla, že bojovníci Islamského štátu zaútočili z viacerých strán a zabili či popravili desiatky ľudí. Na strane militantov zaznamenali 40 obetí.

 

Fundamentalistická skupina Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL) koncom júna oznámila vznik islamského kalifátu Islamský štát rozprestierajúceho sa od provincie Halab v Sýrii až po provinciu Dijálá v Iraku. Islamský štát v uplynulých týždňoch zaznamenal v Sýrii rýchle úspechy, keď zabral územia konkurenčným povstaleckým skupinám, pričom použil zbrane donesené z Iraku. Tam už rovnako v júni obsadil veľké časti krajiny vrátane ropných polí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies