VIDEO Obrovský žralok biely krúžil okolo austrálskeho surfera

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 16:30 • 2 min
VIDEO Obrovský žralok biely krúžil okolo austrálskeho surfera

SYDNEY - Austrálskemu surferovi sa podarilo na kameru zachytiť okamih, keď okolo neho krúžil obrovský žralok biely.

slovakia

left justify in out

Nervy drásajúce video bolo natočené pri Manly Beach v Sydney, ktoré leží na pobreží Tasmanovho mora medzi Austráliou a Novým Zélandom. Táto pláž je veľmi obľúbená u miestnych surferov, avšak jeden z nich sa pravdepodobne tak skoro do vody nevráti.

 

Surfer pádloval na svojej doske neďaleko brehu, keď sa pozrel pod hladinu vodotesnou kamerou. Neďaleko neho sa v kalnej vode objavila zlovestná a dobre známa plutva a mihol sa obrovský šedý tieň. Bol to obrovský žralok biely.

Surferove dýchanie sa výrazne zrýchlilo, rovnako ako jeho pádlovanie, keďže sa snažil dostať bližšie k brehu a dostať sa do bezpečia. Napriek nebezpečenstvu sa mu podarilo zachovať relatívne chladnú hlavu a po pár metroch pádlovania znova ponoril kameru pod hladinu. Obrovský žralok bol preč.

 



Veľké biele žraloky majú hrôzostrašnú reputáciu, avšak tento konkrétny jedinec bol skôr zvedavý ako hladný. Útoky žralokov v tejto sú zriedkavé, ale niekoľko sa ich už prihodilo. Posledný smrteľný útok žraloka v Sydney bol ešte v roku 1963, ale začiatkom tohto roka bol ďalej na pobreži v Balline v Novom Južnom Walese napadnutý japonský surfer Tadashi Nakahara. Predpokladá sa, že ho zabil žralok biely, ktorý mu odhryzol obe nohy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies