Obrovský záťah čínskej polície proti organizovanému zločinu: Zatkli 19-tisíc osôb

NETKY.SK • 24 September 2015, 22:53 • 2 min
Obrovský záťah čínskej polície proti organizovanému zločinu: Zatkli 19-tisíc osôb

PEKING - Až 19.000 osôb zatkla čínska polícia pri sérii razií zameraných na boj proti organizovanému zločinu v Honkongu, Macau a v provincii Kuang-tung. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC s odvolaním sa na vyhlásenia čínskych médií.

slovakia

left justify in out

Zatknutia boli výsledkom trojmesačnej operácie, uviedla čínska polícia. Dodala, že takzvané zločinecké triády, na ktoré bola operácia zameraná, spôsobujú pevninskej Číne čoraz viac problémov.

 

Zločiny, z ktorých zatknuté osoby polícia obvinila, zahŕňajú dílerstvo drog, gamblerstvo a tiež prostitúciu. Nadnárodné zločinecké skupiny označované ako "triády" často sídlia v Hongkongu, Macau či na Taiwane, ich pôsobenie je však celosvetové.

 

"Odkaz, ktorý sme chceli vyslať verejnosti, je, že polícia má nulovú toleranciu voči organizovanému zločinu a ďalším ilegálnym aktivitám," uviedol zástupca úseku hongkonskej polície pre boj s organizovaným zločinom. Dodal, že jedným z nových zdrojov príjmu sa pre zločinecké gangy stali nelegálne pôžičky.

 

V Hongkongu zadržala polícia pri zásahu 4343 ľudí, z ktorých 1177 pochádzalo z pevninskej Číny. Pri razii zároveň v oblasti prehľadala 7500 nehnuteľností a skonfiškovala 102 miliónov hongkongských dolárov (približne 11,6 milióna eur) v hotovosti.

 

Zhabala tiež množstvo drog a pirátskych DVD nosičov, zbraní a kontraband v celkovej hodnote 67 miliónov hongkonských dolárov (asi 7,6 milióna eur).

 

V susednej provincii Kuang-tung zatkli príslušníci polície 11.000 ľudí a v administratívnej oblasti Macau ďalších 4000 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies