Obrovský výbuch v továrni na pyrotechniku: Hlásia 11 mŕtvych a 17 zranených!

NETKY.SK • 2 November 2013, 06:22 • 2 min
Obrovský výbuch v továrni na pyrotechniku: Hlásia 11 mŕtvych a 17 zranených!

PEKING - Explózia v továrni na výrobu zábavnej pyrotechniky v južnej Číne si vyžiadala životy 11 robotníkov a zranila ďalších 17 ľudí, informovali dnes miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Väčšina obetí boli zamestnankyne, ktorých úlohou bolo pripevňovať na petardy poistky, uviedla s odvolaním sa na oficiálny zdroj tlačová agentúra Sinchua.

Príčina výbuchu, ku ktorému došlo v piatok v meste Cchen-si v provincii Kuang-si, nie je zatiaľ známa. Explózia otriasla budovami v okolí a vybila na nich sklené výplne v oknách. Polícia zadržala dvoch manažérov továrne. Dodržiavanie bezpečnostných predpisov na pracoviskách je v Číne veľkým problémom. Úrady k ich presadzovaniu pristupujú laxne a majitelia tovární, prípadne ich manažment sa zvyčajne môžu rozhodnúť, či sa vládnymi nariadeniami vôbec budú riadiť. 

  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies