VIDEO Masívna explózia v Číne: Desiatky mŕtvych a stovky zranených

NETKY.SK • 13 August 2015, 11:23 • 2 min
VIDEO Masívna explózia v Číne: Desiatky mŕtvych a stovky zranených

PEKING - Na 44 mŕtvych a približne 400 zranených stúpol dnes počet obetí mohutných výbuchov, ktoré otriasli priemyselnou časťou prístavného mesta Tchien-ťin na severovýchode Číny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na čínske médiá.

slovakia

left justify in out

Z doposiaľ zisteného počtu obetí je podľa čínskej tlačovej agentúry Sinchua 12 hasičov, ktorí zahynuli pri likvidácii rozsiahleho požiaru spôsobeného výbuchmi.

 

 

Prvá explózia nastala približne o 23.30 h miestneho času (17.00 h SELČ), druhá nasledovala zhruba o 30 sekúnd neskôr. Tlakovú vlnu pocítili obyvatelia v okruhu niekoľkých kilometrov. Podľa agentúry Sinchua k incidentu došlo v skladisku bližšie nešpecifikovaných "nebezpečných látok".

 

 

Po oslnivom záblesku sa nad mestom zdvihol vysoký prachový hríb. Na miesto výbuchu neďaleko prístavnej časti mesta bolo vyslaných približne 100 hasičských vozidiel. Čínsky prezident Si Ťin-pching vyzval príslušné úrady, aby sa bezodkladne postarali o bezpečnosť obyvateľov a ich majetku.


Tchien-ťin s 15 miliónmi obyvateľov je jedným z najväčších čínskych miest. Leží približne 120 kilometrov východne od Pekingu na pobreží Pochajského mora. S metropolou krajiny ho spája moderná rýchlovlaková trať.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies