Obrovský výbuch v centre Kábulu: Hlásia osem mŕtvych a takmer 200 zranených

NETKY.SK • 7 August 2015, 06:56 • 2 min
Obrovský výbuch v centre Kábulu: Hlásia osem mŕtvych a takmer 200 zranených

KÁBUL - Najmenej osem ľudí zahynulo a 198 utrpelo zranenia pri mohutnom výbuchu nálože umiestnenej v nákladnom aute, ku ktorej došlo v noci nadnes v centre afganského hlavného mesta Kábul. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na náčelníka kábulskej polície Abdula Rahmána Rahímího.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že bomba vybuchla dnes okolo 01.00 h miestneho času (štvrtok (22.30 h SELČ) v štvrti Šáh Šahíd.

Zdravotník citovaný agentúrou Reuters povedal, že množstvo zranených vrátane detí ošetrili v neďalekej nemocnici.

Podľa Rahímího bol terčom útoku objekt armádnej tajnej služby. Pri atentáte malo zahynúť alebo byť zranených veľa ľudí, dodal.

 

 

Výbuch poškodil desiatky domov a obchodov a porozbíjal okná. Sklenené črepy zranili mnoho ľudí. Na niekoľkých domoch sa zrútila strecha. Poškodené boli i zaparkované autá, uviedla agentúra DPA. Polícia nepúšťa do Kábulu počas dňa nákladné autá, tento zákaz však neplatí od 21. hodiny večer do piatej hodiny ráno, pripomenula agentúra AP.

 

 

Bomby ukryté v autách v Afganistane s obľubou používa hnutie Taliban. To momentálne údajne zápasí s rozkolom vo svojom vedení po smrti vodcu Muhammada Umara, ku ktorej malo dôjsť ešte v apríli 2013.

 

Organizácia Spojených národov v stredu zverejnila svoju polročnú správu, podľa ktorej v prvých šiestich mesiacoch tohto roka bolo v Afganistane zabitých či zranených takmer 5000 civilistov. Za 70 percent civilných obetí OSN viní Taliban a ďalšie povstalecké organizácie.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies