Obrovský únos v Nigérii: Zmizlo až 234 dievčat!

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 06:30 • 2 min
Obrovský únos v Nigérii: Zmizlo až 234 dievčat!

MAIDUGURI - Až 234 nigérijských dievčat je podľa svedectiev ich rodičov nezvestných po tom, čo sa jedna zo škôl na severovýchode krajiny začiatkom minulého týždňa stala terčom útoku islamistických extrémistov. Ide o výrazne vyšší počet nezvestných študentiek, než aký uvádzali nigérijské úrady, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nigérijské úrady stanovili počet unesených dievčat na 129 a guvernér štátu Borno v sobotu popoludní uviedol, že 77 študentiek je naďalej nezvestných po tom, čo sa 52 z nich podarilo utiecť a vrátiť sa domov, pripomína agentúra AP.
      

Únoscovia vtrhli do dievčenskej strednej školy v meste Chibok odetí v uniformách nigérijskej armády v pondelok 15. apríla. Pod zámienkou evakuácie z bezpečnostných dôvodov nariadili študentkám, aby nastúpili na korbu nákladného vozidla. Pri odchode však začali strieľať, pričom zabili vojaka a policajta, ktorí strážili školu.
      

Podľa vládnych zdrojov sa po únoscoch intenzívne pátra v celom samosprávnom kraji Gwoza ležiacom na severovýchode krajiny. Guvernér štátu Borno vypísal finančnú odmenu vo výške 300.000 dolárov za informácie, ktoré povedú k oslobodeniu mladých žien vo veku 16-18 rokov. Únoscovia zrejme patria k skupine Boko Haram.          
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies