Obrovský škandál! Prezident olympijského výboru si v príhovore pomýlil Japoncov s Číňanmi

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 06:59 • 2 min
Obrovský škandál! Prezident olympijského výboru si v príhovore pomýlil Japoncov s Číňanmi

TOKIO - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach sa v utorok premiérovo od svojho príletu do japonského Tokiu dostal z izolácie a zamieril do centrály organizačného výboru olympijský a paralympijských hier.

slovakia

left justify in out

Hneď v prvý deň po opustení hotela sa Bach dopustil poriadneho omylu, keď v príhovore pred šéfkou organizačného výboru Seiko Hašimotovou a generálnym riaditeľom organizačného výboru Toširom Mutom označil Japoncov za Číňanov.

 

"Náš základný cieľ je pripraviť bezpečné hry pre všetkých - športovcov, všetky delegácie a prioritne pre všetkých Číňanov - Japoncov," povedal Bach, ktorý si takmer okamžite uvedomil svoju chybu a opravil sa.

 


OH v Tokiu sa budú konať bez divákov, keďže v Tokiu stále trvá výnimočný stav v súvislosti s neutíchajúcou pandémiou koronavírusu.

 

"Z Tokia ste spravili najlepšie pripravené dejisko olympijských hier. Vašu prácu ešte umocňuje fakt, že ste to dosiahli pod tlakom náročných okolností, ktorým všetci čelíme," poznamenal Bach.

 

img

Bach v utorok tiež absolvoval oficiálne otvorenie olympijskej dediny. V piatok sa chystá navštíviť Hirošimu, čo sa však stretlo s vlnou odporu.

 

Množstvo ľudí si totiž myslí, že mesto zničené atómovou bombou počas druhej svetovej vojny, sa nemá zneužívať na politické účely.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies