Obrovský požiar zachvátil letovisko

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 15:3 • 2 min
Obrovský požiar zachvátil letovisko

MAKARSKA - Približne 200 hasičov bojuje s obrovským požiarom, ktorý dnes skoro ráno okolo 02.30 h zachvátil obec Podgora v oblasti Dalmácia na jadranskom pobreží Chorvátska. Informoval o tom dnes chorvátsky portál croatiaweek.com. Podgora aj okolité obce sú mimoriadne obľúbenými destináciami dovolenkárov vrátane slovenských.

slovakia

left justify in out

Oheň sa rozhorel na zalesnenom území medzi prímorskými letoviskami Tučepi a Podgorou, ktoré sa nachádzajú v južnej časti známej Makarskej riviéry v Dalmácii.

 

Plamene si vynútili uzatvorenie ciest a hostí z neďalekého hotela Sirena v Podgore museli evakuovať. Napísal to portál 24.sata.hr. Zatvorené sú úseky Jadranskej magistrály, hlavná cesta D512 medzi mestami Makarska a Vrgorac, ale aj ďalšie cesty vedúce k horskému masívu Biokovo a k jeho najvyššiemu vrchu Sveti Jure. Tento masív je vyhlásený za Prírodný park Biokovo.

 

 

Tri lietadlá od výrobcu Canadair a približne 200 hasičov už od rána bojuje s vyčíňajúcimi plameňmi a snažia sa ich dostať pod kontrolu. V Podgore nastal v dôsledku mimoriadnej situácie výpadok elektriny.

 

Prácu hasičov sťažuje silný vietor a navyše, požiar sa šíri smerom v zalesnenému územiu v blízkosti Prírodného parku Biokovo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona