Obrovský požiar vypukol v sklade paliva v Riu de Janeiro

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 12:08 • 2 min
Obrovský požiar vypukol v sklade paliva v Riu de Janeiro

RIO DE JANEIRO - Obrovský požiar dnes vypukol v sklade paliva na severnom predmestí brazílskeho Ria de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Oranžové plamene siahali vysoko do oblohy a hustý čierny dym postupne zahalil celú oblasť. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Hasiči uviedli v e-mailovom oznámení, že zatiaľ neboli hlásené žiadne zranenia. Evakuovali širšiu oblasť okolo požiaru. Zatiaľ nebola spomenutá ani možná príčina katastrofy.

Požiar vypukol v šiestich palivových zásobníkoch, odkiaľ sa asi po hodine začal šíriť aj do okolia. Obyvatelia oblasti uviedli pre televíziu Globo, že pred vypuknutím požiaru počuli hlasné explózie.

Zábery televízie Globo zachytávali hasiča, ako prichádza na pomoc staršej žene, ktorá sa pohybovala s chodítkom pre seniorov. O niekoľko minút začala horieť neďaleká cisterna s benzínom.

Hasiči sa nemohli dostať k budove, kde požiar vypukol - horúčava bola taká veľká, že sa museli držať ďalej. Voda z dvoch požiarnych vozidiel oblúkom striekala cez dym, ale pokus zahasiť plamene bol väčšinou márny. V blízkosti hučali policajné helikoptéry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies