Obrovský požiar v prístave si vyžiadal už štyri životy

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 12:52 • 2 min
Obrovský požiar v prístave si vyžiadal už štyri životy

VALPARÍSO - Obrovský požiar spôsobil veľké škody v čílskom prístavnom meste Valparaíso a vyžiadal si štyri životy, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Doteraz bolo zničených vyše 200 budov, uviedol čilský rozhlas Bio Bio. Niektoré zdroje hovorili až o 500 zhorených budovách. Požiar vypukol v sobotu popoludní na krovinatých pahorkoch v blízkosti mesta, jeho príčinu zatiaľ neurčili.
      

Regionálna vláda použije viaceré špeciálne vybavené lietadlá na hasenie ohňa a vrtuľníky, aby hasiči plamene dostali pod kontrolu. V nasadení boli stovky požiarnikov.
      

V meste vyhlásili núdzový stav, o bezpečnosť na uliciach sa začali starať jednotky armády. Niekoľko ľudí už aj zatkli. Približne 5000 ľudí bolo potrebné evakuovať, povedal minister vnútra Rodrigo Peňailillo. Väzňov z miestnych väzníc premiestnili na športový štadión.
      

Čilská prezidentka Michelle Bacheletová plánuje pricestovať do postihnutého mesta. Valparaíso má približne 250.000 obyvateľov, patrí k najväčším prístavom v Čile. Nachádza sa zhruba 120 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Santiago de Chile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona