Obrovský požiar v hydinárni: Zomrelo najmenej 112 ľudí

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 06:47 • 2 min
Obrovský požiar v hydinárni: Zomrelo najmenej 112 ľudí

PEKING - V závode na spracovanie hydiny na severovýchode Číny prišlo v pondelok k rozsiahlemu požiaru, ktorý si vyžiadal najmenej 112 obetí. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá tak zvýšila bilanciu nešťastia z predošlých 55.

slovakia

left justify in out

V čase incidentu sa v hydinárni Pao-juan v provincii Ťi-lin nachádzalo viac ako 300 pracovníkov. Záchranári teraz prehľadávajú celý jej areál a pátrajú po telách ďalších prípadných mŕtvych, uviedla tlačová agentúra Sinchua. Asi stovke zamestnancov sa po vzniku požiaru podarilo ujsť zo závodu, podľa médií to však bolo komplikované, keďže budova má extrémne úzke únikové východy. 

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, štátna televízna stanica CCTV však s odvolaním sa na svedkov informovala, že areálom hydinárne sa krátko pred tragédiou ozval výbuch. Ten mal byť spôsobený únikom čpavku. Jeho následná explózia bola pravdepodobne vyvolaná skratom na elektrickom vedení. 

Spoločnosť, ktorej továreň patrí, zamestnáva po celej Číne 3000 ľudí a ročne spracuje 67 ton hydiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies