Obrovský požiar v holandskom národnom parku: Evakuovali 2-tisíc návštevníkov!

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 07:00 • 2 min
Obrovský požiar v holandskom národnom parku: Evakuovali 2-tisíc návštevníkov!

EDE - Najmenej 530 hektárov lesa zhorelo v nedeľu pri veľkom požiari v holandskom národnom parku Hoge Veluwe. Informovali o tom miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Agentúra Associated Press citovala Ceesa van der Knaapa, starostu mesta Ede, podľa ktorého si najväčší požiar v regióne počas uplynulých niekoľkých desaťročí našťastie nevyžiadal žiadne obete na životoch. Mesto Ede sa nachádza v centrálnej časti krajiny, asi 65 kilometrov východne od Amsterdamu.
      

Po vypuknutí požiaru okolo poludnia muselo park opustiť približne 2000 návštevníkov. Na hasení požiaru, ktoré komplikuje silný vietor, sa podieľajú vojenské vrtuľníky a hasiči aj z priľahlých provincií.

      

Park je domovom okrem iného aj Kröllerovej-Müllerovej múzea, v ktorého zbierkach sa nachádza napríklad aj významná časť tvorby Vincenta van Gogha. Podľa van der Knaapa nie sú kolekcie nateraz uzavretého múzea v ohrození, pre každý prípad bol však zabezpečený ich presun do ohňovzdorných priestorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona