Obrovský pavilón v tvare kufra z Červeného námestia odstránia

NETKY.SK • 28 November 2013, 07:05 • 2 min
Obrovský pavilón v tvare kufra z Červeného námestia odstránia

MOSKVA - Úrady ruskej metropoly Moskva nariadili odstránenie veľkého pavilónu francúzskej módnej značky Louis Vuitton na Červenom námestí.

slovakia

left justify in out

Priestory v tvare veľkého kufra v tradičných motívoch firmy sú totiž priveľkých rozmerov, na čo sa sťažovali obyvatelia, poslanci aj vláda. Provizórny pavilón postavili cez víkend pred obchodným domom GUM pri príležitosti jeho 120. výročia. Podľa odporcov kufor s rozmermi 30 krát 10 metrov narúša výzor námestia a prekáža pri pohľade na historické pamiatky mesta. Poslancom komunistickej strany prekáža i jeho poloha neďaleko mauzólea lídra boľševickej revolúcie Vladimira Iľjiča Lenina.

Vedenie GUM v stredu na svojej stránke uviedlo, že dvojposchodový pavilón luxusnej značky prekročil dohodnuté parametre a preto požiadali o jeho okamžité strhnutie. Značka v ňom chcela v rámci výstavy Moskovčanom ukázať legendárne osobnosti, ktoré boli zákazníkmi firmy od jej založenia. Výstavu mali otvoriť budúci týždeň.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona