Obrovský oheň šíriaci sa z KĽDR prekročil hranicu do Južnej Kórei

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 10:09 • 2 min
Obrovský oheň šíriaci sa z KĽDR prekročil hranicu do Južnej Kórei

SOUL - Obrovský oheň sa v pondelok pôsobením silného vetra rozšíril zo Severnej Kórey do Južnej. Prekročil pritom prísne stráženú hranicu a vynútil si prerušenie cezhraničného pohybu pracovníkov v priemyselnom parku Kchäsong na severnej strane hranice.

slovakia

left justify in out

S ohňom na juhu demilitarizovanej časti hranice bojovalo asi 50 požiarnikov a tri helikoptéry, uviedli úrady juhokórejského mesta Paču pri hranici. Žiadne správy o obetiach zatiaľ nie sú známe. Prístup na toto územie je zvyčajne veľmi obmedzený.


Juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie, ktoré sa zaoberá vzťahmi oboch Kóreí uviedlo, že pre oheň nemohli pracovníci z Južnej Kórey prichádzať a odchádzať z priemyselného parku Kchäsong, ktorý leží severne od hranice. V poslednej škriepke okolo komplexu, ktorý je spoločným projektom oboch krajín, park minulý týždeň navštívili juhokórejskí podnikatelia. Protestovali proti rozhodnutiu Severnej Kórey zvýšiť pracovníkom mzdy.


Príčina dnešného požiaru ani rozsah škôd zatiaľ nie sú známe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies