VIDEO Obrovský hroch zachránil topiacu sa zebru

NETKY.SK • 28 August 2015, 18:40 • 2 min
VIDEO Obrovský hroch zachránil topiacu sa zebru

NAIROBI – Podľa zoznamu 15 Najsmrteľnejších faktov o zvieratách z dielne National Geographic, je hroch extrémne nepredvídateľný a zároveň aj najnebezpečnejší cicavec na africkom kontinente.

slovakia

left justify in out

Afrika je pritom domovom takých nebezpečných šeliem ako sú levy, hyeny či gepardy. Napriek tomu majú hrochy na svedomí najviac ľudských obetí zo všetkých cicavcov, dokonca sú známe prípady, keď usmrtili aj krokodíly.

O to prekvapivejšie je nasledovné video, ktoré zachytáva záchranu topiacej sa zebry. Je taktiež dôkazom toho, že súcit neexistuje len u ľudí, ale majú ho v sebe aj zvieratá. Stádo zebier sa snaží prebrodiť rieku, keď jednu z nich začne unášať prúd a zo všetkých síl sa snaží udržať nad hladinou. V tom k nej pripláva obrovský hroch, ktorý ju tlačí smerom k brehu, aby sa vedela dostať z rieky von.

 

Po úspešnej záchrannej misii sa hroch spokojne vráti do vody , zatiaľ čo sa zebra pomaly zotavuje na brehu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies