FOTO Obrovského ľudožravého žraloka vyplavilo na cestu v Austrálii po cyklóne Debbie

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 09:23 • 2 min
FOTO Obrovského ľudožravého žraloka vyplavilo na cestu v Austrálii po cyklóne Debbie

SYDNEY – Obrovského žraloka našli záchranári mŕtveho po zničujúcom cyklóne Debbie, ktorý zasiahol pobrežie Queenslandu.

slovakia

left justify in out

Obrovský žralok belasý ležal uprostred cesty záplavami postihnutej oblasti po tom, ako sa Austráliou prehnal cyklón Debbie. Masívne telo žraloka našli záchranári ležať v krvavej kaluži krvi s mŕtvym býkom, potom ako povodňové vody následkom cyklónu ustúpili.

 

 

Fotografiu mŕtveho žraloka uverejnili  príslušníci požiarnej a záchrannej služby na sociálnych sieťach, ako výstrahu a varovanie ľudí pred nástrahami povodňovej vody. Nebezpečenstvo ktoré číha na obyvateľov je príliš vysoké, preto treba byť nanajvýš opatrný, upozornili záchranári.

 

Fotografiu nájdeného žraloka uverejnenú na FB alebo Twitteri, okomentovali veľmi jednoducho, „myslíš, že je bezpečné sa vrátiť do vody? Zamyslite sa znova.“ Obrovský dravec bol nájdený v meste Ayr, na severe Queenslandu, v oblasti ktorá je najviac postihnutáhnutá rozsiahlymi záplavami po prívalových dažďoch a prudkom vetre.

 

Konkrétne tento druh žraloka, Žralok belasý sa považuje za jedného z najagresívnejších a najnebezpečnejších žralokov na svete. Zvyčajne žijú o obývaných oblastiach. Vstup do vnútrozemia po riekach pre nich nie je žiaden problém.

 

Miestny obyvateľ mestečka Ayr sa vyjadril, že tento typ žraloka sa úplne bežne vyskytuje v riekach tohto regiónu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona