Obrovské prekvapenie vo svete boxu, Pacquiao nestačil na Ugása

NETKY.SK • 23 August 2021, 10:45 • 2 min
Obrovské prekvapenie vo svete boxu, Pacquiao nestačil na Ugása

LAS VEGAS – V diskusiách o najlepších boxeroch histórie sa so železnou pravidelnosťou objavuje meno Mannyho Pacquiaa. Rodák z Filipín chcel na záver kariéry získať ešte jeden svetový titul, Kubánec Yordenis Ugás však v sobotu jeho nádeje definitívne ukončil.

slovakia

left justify in out

Pacquiao mal 21. augusta pôvodne boxovať s Errolom Spencem Jr. v rámci tzv. superfightu, jeho súper však kvôli zranenému oku musel zo zápasu odstúpiť len dvanásť dní pred veľkým duelom. O slovo sa tak prihlásil Ugás, ktorý do hry vložil svoj supertitul organizácie WBA vo velterovej váhe.

 

img

 

Legendárny boxer vstupoval do zápasu ako favorit, jednoduchá taktika súpera ale priniesla ovocie. Ugás sa spoliehal na kombináciu dvoch rýchlych úderov do hlavy a následného direktu pravačkou do tela, svojho protivníka navyše systematicky triafal s chirurgickou presnosťou. Štyridsaťdvaročný Pacquiao už nebol tým rýchlym boxerom, ktorý si podmanil svet a bolo zrejmé, že sa na jeho výkonoch podpisuje zub času. Všetci traja bodoví rozhodcovia napokon pripísali víťazstvo úradujúcemu šampiónovi.

 

„Som veľmi vzrušený, najskôr sa však chcem poďakovať Mannymu za to, že mi doprial tento moment. Na prípravu som mal iba necelé dva týždne, počúval som však rady zo svojho rohu a vyšlo to. Teraz chcem zjednotiť oba tituly vo velterovej váhe. Ďalším na mojom zozname je Errol Spence. Dúfam, že sa dá dokopy,“ prezradil bronzový medailista z olympiády v Pekingu.

 

img

 

Ikonický Pacquiao bol po zápase sklamaný a priznal, že možno išlo o jeho posledný zápas. „Netuším, čo sa stane. Musím si oddýchnuť a prebrať všetky možnosti. Srdce chce pokračovať, telo však nemladne. Ťažko sa mi prispôsobovalo taktike súpera, neposlúchali ma nohy. Mrzí ma, že som prehral, išiel som do toho na sto percent.“

 

Pacquiao zastáva na Filipínach funkciu senátora a v septembri sa dozvieme, či bude kandidovať za prezidenta. Ak by sa rozhodol zavesiť rukavice na klinec, zanechal by za sebou jeden z najsilnejších odkazov v histórii tohto športu. V kariére získal dvanásť svetových titulov a ako jediný boxer na svete ovládol osem rôznych divízií. Rodák z oblasti Bukidnon sa navyše ako jediný dokázal stať šampiónom v štyroch dekádach po sebe, v roku 2019 získal primát najstaršieho šampióna v histórii, keď triumfoval po štyridsiatke. A aby tých rekordov nebolo málo, Pacquiao je jediným štvornásobným šampiónom vo velterovej váhe.

 

img

 

V roku 2015 bol druhým najlepšie zarábajúcim športovcom sveta. Jeho 25 zápasov v rámci služieb pay-per-view zarobilo spoločnostiam viac ako miliardu amerických dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies